Voltijdse dagopleiding

Opleiding: Verkoper van natuurproducten

Als verantwoordelijke voor de verkoop van natuurproducten ben je belast met het beheer van een biowinkel en/of webshop die gespecialiseerd is in natuurlijke en biologische producten. Het succesvol runnen van deze onderneming vereist toewijding aan gezondheid, duurzaamheid en klanttevredenheid, en het is van essentieel belang om in te spelen op de behoeften en waarden van de klanten. Deze vereiste inzet komt voort uit een uitgebreide kennis van voeding, planten, kruiden en hun effecten op het menselijk lichaam.

Naast het waarborgen van een breed assortiment aan biologische en natuurlijke producten, zoals biologisch geteelde groenten en fruit, biologische snacks, natuurlijke cosmetica, en biologische schoonmaakproducten, is het tevens jouw verantwoordelijkheid om klanten te voorzien van informatie over de voordelen van dergelijke producten. Het delen van kennis over gezonde levensstijlen wordt evenzeer gewaardeerd door klanten, die niet alleen geïnteresseerd zijn in producten, maar ook in de onderliggende informatie.

Tijdens deze voltijdse dagopleiding werk je aan de ontwikkeling van vaardigheden die noodzakelijk zijn om je klantenbestand te vergroten, waaronder het bouwen van een eigen webshop. Een grondige kennis van e-commerce, marketingstrategie├źn en designvaardigheden vormt hierbij een onmisbaar onderdeel.

Bekijk meer opleidingen binnen:

Onderstaande campussen geven deze opleiding.