Word professioneel bakker in 1,5 jaar – kies het versnelde traject brood- en banketbakker
Droom je van een carrière als bakker, maar wil je snel aan de slag in de bakkerij? Met het versneld dagtraject tot brood- en banketbakker leer je op anderhalf jaar tijd alle essentiële technieken om je plaats te veroveren in de bakkerswereld. Eén dag per week les (voor- en namiddag), met intensieve praktijkgerichte begeleiding door ervaren vakspecialisten.
In deze opleiding leer je de ambacht van A tot Z: van het kneden van gistdegen en bladerdeeg tot het creëren van taarten, luxebroodjes, boterkoeken en banketproducten. Je leert ook werken met beslagen, crèmes, vullingen en chocolade, altijd met aandacht voor hygiëne, veiligheid en vakmanschap. Alles wat je nodig hebt om professioneel aan de slag te gaan in een ambachtelijke of industriële bakkerij – of om je eigen bakdroom te realiseren.
Deze opleiding speelt in op de hoge kwaliteitsnormen van de moderne bakkerijsector. Dankzij de modulaire opbouw krijg je een stevige basis én een specialisatie in luxeproducten en patisserie. Je sluit het traject af met een praktijkgerichte eindproef.
Klaar om je passie voor bakken om te zetten in een beroep? Schrijf je in voor het versneld traject brood- en banketbakker en verwarm binnenkort je eigen oven als professioneel bakker.