Syntra FAQ

SYNTRA is de specialist in praktijkgerichte, trendy opleidingen voor ondernemende mensen die exact willen leren wat ze nodig hebben om er snoeihard mee aan de slag te gaan! Het SYNTRA-netwerk bestaat uit vijf opleidingscentra met negentien SYNTRA-campussen in Vlaanderen en Brussel.

Vijf opleidingscentra, samen sterk

SYNTRA biedt in totaal zo’n 200 opleidingen in de leertijd en meer dan 500 ondernemersopleidingen, onderverdeeld in 28 sectoren. Elk opleidingscentrum, zowat per provincie opgedeeld (West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, Limburg, Brussel) heeft meerdere campussen.
Elk centrum bepaalt zelfstandig welke opleidingen het aanbiedt, op welke campus en heeft haar eigen werking. Alle opleidingen over de verschillende centra heen hebben dezelfde inhoud.

SYNTRA is onderdeel van VLAIO, het Vlaams agentschap voor innoveren en ondernemen. Innovatieve toepassingen en ondernemerschap zijn onlosmakelijk verbonden aan onze opleidingen. Onze unieke opdracht in het opleidingslandschap luidt:

  • ondernemerschap versterken door sterke ondernemers op te leiden. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar.
  • Veranderingen en uitdagingen het hoofd bieden door een leven lang leren mogelijk te maken. Met een breed aanbod van dagopleidingen, avondopleidingen en korte bijscholingen op SYNTRA maken we het voor iedereen haalbaar om werken en
    leren te combineren.
  • Opleidingen afstemmen aan de noden van het bedrijfsleven. Wat je leert, kan je meteen in de praktijk toepassen
  • Een open en dynamische leeromgeving aanbieden in een breed netwerk van partners, bedrijven, lokale verenigingen, sectorfederaties, onderzoeksinstellingen, … .
SYNTRA is een door de overheid erkend opleidingscentrum. Bij het succesvol afronden van een opleiding ontvang je een officieel diploma of getuigschrift opgemaakt door de Vlaamse Overheid. Voor korte opleidingen zijn er attesten en certificaten beschikbaar, indien uitdrukkelijk vermeld.

Meer over studeren bij SYNTRA, diploma's , getuigschriften, stage, lesuren, ...

Elk SYNTRA-centrum heeft een overzichtelijke pagina met weetjes en veel gestelde vragen. Volg de links op deze pagina.