LANGE EN KORTE opleidingen, DAG EN AVOND

Ben jij op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging in je leven? Een Syntra opleiding of beroepsopleiding kan jou helpen om deze droom waar te maken. Met meer dan 200 opleidingen kan je bij ons op een praktische manier bijscholen of omscholen. 

Je kan een korte of lange opleiding vaak ‘s avonds volgen, maar er is ook een beperkt aanbod overdag. Je komt voor meer jobzekerheid, andere carrièremogelijkheden, ondernemerschapsvaardigheden of een ingang tot een knelpuntberoep. Op het einde krijg je een diploma of getuigschrift erkend door de overheid.

Praktijkgericht

In onze avondopleidingen ligt de focus op praktijk. Je leert een vak door het te doen en niet door er over te lezen. Theorie maakt natuurlijk nog altijd een deel uit van iedere opleiding maar wordt steeds tot een minimum beperkt.

Docenten uit het vak

In onze opleidingen werken we met docenten uit de praktijk. Het zijn mensen die nog dagelijks bezig zijn met hun vak en die kennis op een professionele wijze willen overdragen aan onze cursisten. Hun ervaring en voeling met de sector is een van hun grootste troeven waar ook jij van profiteert.

Tijdstip

De opleidingen worden vooral ’s avonds georganiseerd en soms ook op zaterdag. Je hebt opleidingen van 1 jaar tot 3 jaar met enkele uitzonderingen. Meestal worden er 1 of 2 avonden per weken lessen georganiseerd en ook de schoolvakanties gelden bij ons. Je kan een avondopleiding dus perfect combineren met je werk.

Lees meer en volg deze opleiding bij: