Op twee weken tijd stomen we je klaar voor je eerste job in de eventwereld. Dat is de uitdaging die VLAIOEvent Confederation Belgium en verschillende partners uit de eventwereld aan Syntra voorlegt. Een heuse eventboost.

De festival-en eventsector draait op volle toeren. Samen met onze partners bieden we een to-the-point opleiding aan om hier meteen in mee te draaien. Op twee weken tijd ga je met voldoende basisskills aan de slag op de verschillende podia in Vlaanderen. Wat nu is gestart als en proefproject bij twee opleidingscentra, nl Genk en Sint Niklaas, wordt later uitgebreid naar nieuwe data en plaatsen.

Wat biedt de opleiding Technicus Events:?
– Toegepaste basiselektriciteit
– Veilig werken op hoogte in de praktijk (stellingbouw, hoogtewerker, … )
– Basis podiummechanica (rigging, … )
– Starten in hoofd- of bijberoep
– Infosessie ‘verloning als technieker’ door AMPLO (www.amplo.be )
– Bedrijfsbezoek, praktijkverkenning

Met de steun van VLAIO en VDAB, en met samenwerking van verschillende bedrijven uit de eventwereld, leer je al doende het vak aan om voorbereid aan de slag te gaan als stagehand, junior podiumtechnicus, roadie, … .
Werken op de verschillende locaties mee met Syntra: Newlines GenkAV-school St.-Niklaas, Versuz HasseltAmploFishEye GentAfro Latino Festival in Waterschei, ea.

Wat na het festivalseizoen? Dan start het indoor event- en beurscircuit, en staat Syntra klaar met een nieuwe ronde aan opleidingen.

Bekijk hier Syntra Junior Technicus Events op het VRT-journaal.