met meer vertrouwen naar ondernemerschap dankzij ‘start me up’-traject

Ine Huysentruyt speelde al een tijdje met het idee om de stap te wagen naar het zelfstandig ondernemerschap. Na tien jaar ervaring in loondienst en enkele jaren ervaring als freelancer, zette ze – met extra ondersteuning en vertrouwen via het Start me up Traject van Syntra West de – voor haar – volgende logische stap.

Ine had wel al eens informeel en vrijblijvend gesproken met vrienden en kennissen omtrent het ondernemerschap. Maar tot voor kort zonder concreet actieplan.
Via het Start me up-traject van Syntra West kwam Ine in contact met starterscoach Barbara Vandenbrande. Die haar wegwijs maakte in het aanbod van steunmogelijkheden. En haar een kritische spiegel voorhield omtrent haar persoonlijke zwaktes en sterktes.

“Ik zag dat ik nog heel wat te leren heb in klantenwerving, marktpositionering én het brengen van mijn boodschap. De screeningstool van Syntra West vond ik een handig instrument om dit voor mezelf en door anderen in kaart te brengen.”
Na de screening, evaluatie, en de gewonnen zelfkennis en zelfvertrouwen was Ine 200% gemotiveerd om haar zaak verder concreet te gaan uitbouwen.
Momenteel is Ine freelancer én startte ze recent haar HR-adviesbureau “Atelier Connecter” op. En voelt ze zich naar eigen zeggen ‘fantastisch’ ! Ze heeft concrete plannen om binnenkort ook in hoofdberoep haar dienstenservices aan te bieden.

“Ik volgde via het Start me up’ traject al de modules marketingplan, financieel plan en personal branding. En vul dit in de komende weken nog verder aan met marketingcoaching. Een volgend doel is om mij nog verder te gaan verdiepen in klantenwerving. Never stop learning!”
Als we haar vragen, wat ze meest apprecieerde in het traject, scoorde de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met de starterscoach én medecursisten hoog, want ook van je medestudenten kan je leren. Met als uitschieter de steun, coaching en lessen van de docenten, experts uit het bedrijfsleven.

“Ook de pitch en het afwerken van je ondernemingsplan’ is een kans om écht te werken aan je zaak én een goede start voor te bereiden.. Plus je krijgt ook nog feedback op je ondernemingsplan van een jury.”
Ine volgde haar lessen, afwisselend fysiek en online, gezien het traject tijdens corona werd doorlopen.
“Ik heb concreet alle marketing- en financiële tips uit de SyntraWest-lessen kunnen toepassen om heel bewust mijn ondernemingsplan op te bouwen. “, aldus Ine.
Als we haar vragen welke tip ze zelf nog kan geven aan préstarters, kan ze snel en kordaat antwoorden. “Laat je zeker begeleiden bij je opstart. Er valt zoveel te leren van experten die hun kennis met je willen delen”, cfr Tine.

Ine Huysentruyt volgde het Start me up traject van Syntra West.

Ine Huysentruyt