Chocolatier Justine Lannoo is ‘Ontdekking van het jaar’

Van Syntra-cursist tot docent
“In eerste instantie ging ik geen chocolatier worden. Maar na het behalen van mijn master in de Vrije Kunsten, besloot ik toch mijn hart te volgen. Grootvader was bakker en mijn leven lang experimenteerde ik thuis met eigen creaties. Iets wat me echt gelukkig maakte. Met de steun van mijn ouders volgde ik de opleiding Chocolatier bij Syntra Midden-Vlaanderen.

“Intussen schopte ik het zelf ook tot docent bij Syntra Midden-Vlaanderen. Eén keer per week geef ik les aan een toffe groep supergemotiveerde chocolatiers in spe. Het doel? Kennis en ervaring doorspelen aan de volgende generatie. Hen het vak bijbrengen én de passie voor chocolade. Tonen hoe ze smaken kunnen creëren, combineren. En hoe ze de technieken kunnen beheersen.

Over dromen
Nadat Justine de opleiding had afgewerkt opende ze samen met haar vriend haar zaak ‘Goût Fou’ in Zele vertaald als ‘Zotte Smaak’. In hun openingsjaar mocht Goût Fou meteen pronken met de titel ‘ontdekking van het jaar’ in de nieuwe Gault & Millau-gids van de beste chocolatiers van het land.

“Niels en ik bouwen onze zaak uit volgens een ambitieus maar realistisch stappenplan. Mooi voorbeeld hiervan is onze naam, die moest ook aanspreken in het buitenland want op korte termijn willen we ons merk succesvol lanceren in twee of drie Europese landen.”

“De drive om te groeien is er zeker, maar niet ten koste van kwaliteit. We willen ons blijvend profileren als een luxemerk dat zich onderscheidt door smaak en afwerking.”

“De ultieme droom? Onze creaties zijn creatief top, en ook qua smaken blijven we innoveren. Door te durven experimenteren zal mijn kennis en ervaring alleen maar groeien. En wanneer ik me er klaar voor voel, wil aan de prestigieuze Worlds Chocolate masters deelnemen … en winnen.”