Mira Vissers is 24 en studeerde dit jaar af in de Voltijdse Dagopleiding Grafisch Vormgever. Haar opleiding zag er dit jaar wel even anders uit door de Coronacrisis.

“Ik werkte als kinderverzorgster, maar in de kinderopvang is het heel moeilijk om een fulltime job te vinden. Als grafisch ontwerper kan je zelfstandig werken, dus dat leek me de ideale aanvulling. Vandaar dat ik besloot om te starten met de opleiding Grafisch Vormgever bij Syntra in Antwerpen.

De opleiding zelf was bijzonder leuk. Bij de lessen lag het tempo -zeker in het begin- wel bijzonder hoog. De basis van PhotoShop en InDesign moesten we al heel snel onder de knie krijgen om snel verder te werken en resultaten te boeken. De docenten verwachten dus zeker wel een pak inzet en oefening, ook buiten de lessen. Op die manier hebben we natuurlijk wel snel veel bijgeleerd.

Tijdens de lockdown kregen we onze lessen en feedbackmomenten op afstand via Big Blue Button. Bij nieuwe leerstof was het wel handig dat je video kon opnemen en zo de lessen later herbekijken. Het systeem verliep in het begin niet altijd even vlot, maar al bij al zijn we wel goed opgevangen. Ik vind klassieke lessen persoonlijk wel handiger omdat je een direct contact hebt met de docent. Toch merkte ik dat de meeste docenten ruim de tijd namen om al onze vragen te beantwoorden, zowel in de lessen als via mail.
In augustus liep ik stage op de redactie van Mediageuzen. Naast de dagelijkse layout van de magazines en mediakits, ontwierp ik er ook een volledig nieuwe website met Adobe XD.

Ondertussen werk ik niet meer in de kinderopvang, maar bij speelgoedwinkel In Den Olifant in Antwerpen. Ik werk er deels als verkoopster, en sta ook in voor al het grafische werk dat er moet gebeuren, zoals de opmaak van drukwerk, affiches enzovoort. Ik gebruik wat ik bij Syntra heb geleerd dus wel dagelijks in mijn job.”