Pascal Vanneste Introduceert baanbrekende, gezonde knapperige snacks via Delhaize

Het gezegde “The proof of the pudding is in the eating” is geen loze kreet. Na het succesvol ontwikkelen van een nieuw voedingsproduct in de Industrial Food Innovation-opleiding, brengt voormalig student-cursist Pascal Vanneste uit Oostkamp nu zijn gloednieuwe product op de markt via Delhaize. We laten Pascal zelf aan het woord.

Een beginnend succesverhaal

De Industrial Food Innovation-opleiding heeft mijn leven en carrière een boost gegeven. Als startende productontwikkelaar stond ik al snel voor de harde realiteit dat ongeveer 80% van alle nieuwe voedingsproducten binnen de sector falen en snel van de schappen verdwijnen. Het is overduidelijk dat succesvolle productontwikkeling en -introductie geen vanzelfsprekendheid zijn.

Het ontwijken van valkuilen

Bij Syntra West hebben ze het antwoord om de kans op succes te maximaliseren en valkuilen te vermijden. De Industrial Food Innovation-opleiding biedt een allesomvattend overzicht van alle aspecten waarmee productontwikkelaars rekening moeten houden om hun ideeën om te zetten in marktklare producten. Ik kan met overtuiging zeggen dat deze opleiding een sleutelrol heeft gespeeld tijdens het productontwikkelingsproces.

Dankzij deze opleiding ben ik goed voorbereid aan de slag gegaan. Ik kon in een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces alle belangrijke parameters in overweging nemen, waardoor ik kostbare tijd en geld kon besparen. Het is van cruciaal belang om tijdens productontwikkeling ook aandacht te besteden aan wet- en regelgeving, en dankzij de opleiding was ik hierop goed voorbereid. Dit stelde me in staat om kansen te benutten en te voorkomen dat mijn goedgekeurde product weer terug naar de tekentafel moest.

Meer dan theoretische kennis

Tijdens de opleiding kreeg ik de kans waardevolle contacten op te bouwen binnen R&D-afdelingen van voedingsbedrijven. Dit uitgebreide netwerk heeft mijn carrière aanzienlijk bevorderd en me in staat gesteld mijn passie en toewijding voor een duurzamere en gezondere voedingstoekomst te delen met gelijkgestemde professionals.

Twee jaar geleden begon ik met een eenvoudig idee: ik geloofde dat gezond en lekker eten hand in hand konden gaan. Met de kennis en ervaring die ik tijdens de opleiding heb opgedaan, samen met de huidige voedingstrends, heb ik hard gewerkt aan een ambitieus project. En nu kan ik met trots zeggen dat mijn idee binnenkort werkelijkheid wordt, met een exclusieve lancering bij Delhaize tegen het einde van 2023.

Met alle expertise die ik heb verworven tijdens de opleiding, heb ik een uitgebreid assortiment plantaardige “Crush” Bites voor oven en Airfryer ontwikkeld. Dit dient als een treffend voorbeeld van hoe de Industrial Food Innovation-opleiding de deuren opent naar succesvolle en innovatieve producten. Als jij ook dromen hebt die je wilt verwezenlijken in de voedingssector, dan is deze opleiding de ideale springplank.