De circulaire economie, er is vandaag de dag heel veel over te doen op lokaal en nationaal en Europees niveau. Misschien wil jij als ondernemer ook circulair ondernemen en zo meehelpen de afvalberg verkleinen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of vraag je je af wat je precies kan doen om jouw onderneming circulair te maken? SYNTRA en VDAB sloegen de handen in elkaar en creëerden de online cursus Circulair ondernemen.

Ken je al de basis van circulair ondernemen en wil je je meer verdiepen in het onderwerp, en er misschien je job van maken? Dat kan ook! Check hier alle opleidingen van Syntra binnen het thema circulaire economie:

Bij SYNTRA kan je terecht voor de volgende opleidingen binnen het thema van duurzaamheid.

Adviseur klimaatneutraal ondernemen

Een adviseur klimaatneutraal ondernemen creëert gezonde en comfortabele leefomgevingen in gebouwen en focust op de vergroening van de mobiliteit. Als adviseur klimaatneutraal ondernemen maak je duurzaamheid concreet. Na het voltooien van deze opleiding ben je in staat om kostenoptimum advies te verlenen omtrent het energie-, water, mobiliteitsbeleid, binnen een bedrijf. Je kan een bedrijf adviseren over optimaal materiaalgebruik. Je leert een onderneming scannen, scoren op diverse aspecten die invloed hebben op klimaatneutraal ondernemen. Je kan concrete pijnpunten detecteren en in kaart brengen en voorstellen formuleren ter verbetering, rekening houdend met de economische gevolgen. Je kan een implementatieplan opzetten en voorstellen aan het bedrijf.

Coach circulaire economie

Circulaire economie is een nieuw economisch model. Het is erop gericht om producten en grondstoffen zo lang mogelijk mee in het systeem te laten circuleren zonder dat men inboet aan kwaliteit. Nochtans gaat circulaire economie over meer dan recycleren alleen. We moeten ook systemen herbedenken, nieuwe technologieën inzetten en grondstoffen hergebruiken. Als coach begeleid je bedrijven en organisaties in de omslag naar circulair denken. Je implementeert concrete acties die hun organisatie ecologisch en financieel vooruit zullen helpen. Het opmaken van een veranderingstraject voor een organisatie is een belangrijke opdracht die van jou een stevig analytisch inzicht vraagt. Dankzij een degelijke theoretische basis en met behulp van concrete voorbeelden (cases) en bedrijfsbezoeken willen we het idee en de mogelijkheden van circulaire economie helemaal concreet maken. Aan het einde van de opleiding ben je in staat om een eigen opdracht aan te brengen en deze uit te werken.

SYNTRA Midden-Vlaanderen
Adviseur Klimaatneutraal ondernemer
Coach Circulaire Economie

SYNTRA Brussel
Coach circulaire economie

SYNTRA Antwerpen Vlaams-Brabant
Adviseur klimaatneutraal ondernemen
Coach circulaire economie

SYNTRA Limburg
Coach circulaire economie

SYNTRA West
Adviseur klimaatneutraal ondernemen

Zoek je meer informatie over het ondernemerschap? Ook daar kunnen we bij SYNTRA bij helpen dankzij ons traject ‘Start me up‘.