Op 11 september start de avondopleiding UX Designer, volledig online.

Als UX-designer (User Experience designer) ben je verantwoordelijk voor het testen en ontwerpen van de gebruikerservaring van digitale producten, zoals websites, mobiele apps en softwaretoepassingen. Je doel is om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring efficient, plezierig en nuttig is voor de gebruikers.

UX-design gaat over de principes en werkwijze om tot een optimaal werkend product te komen. Dat kan een website zijn, innovatieve apps… . Je beslist zelf welk project je uitwerkt. Komen aan bod: design thinking (adhv verschillende stappen: ideation, itteratie, testing, … ), persona’s (de gebruikers van je product definiëren), prototyping (MVP, wireframemodel in XD of Figma, … ), testing (panelonderzoek, … ).

Kortom: het volledige proces om snel en kritisch tot een optimaal werkend productvoorstel te komen

Ben je betrokken bij productontwikkeling als grafisch vormgever, IT-developer, productdesigner, webdesigner, front-end developer, full stack developer… kortom: als productvormgever, zowel naar vorm als werking? Dan is UX-design een onmisbare skill.

Docent uit de praktijk

Je docent is Jos Claes ( https://www.linkedin.com/in/josclaes/ ), een ervaren UX-specialist en oprichter van 2imagine. Met zijn consultancybedrijf Pharo Lighthouse Consulting heeft hij al menig klant doorheen het UX-proces geloodst.

Praktisch: volledig online

  • Live online opleiding
  • 40 lesavonden + 1 avond eindproef
  • Alle lessen op maandag, en éénmaal in de maand op maandag én woensdag.
  • Telkens tussen 18:45 en 22:15
  • Indien je de opleiding succesvol aflegt, ontvang je een erkend getuigschrift als ‘User Experience Designer’
  • Voor slechts €575 incl. BTW voor het hele jaar.

Schrijf nu in op www.syntrapxl.be/opleidingen/ux-designer en leer online je ontwerpen testen en verbeteren!