Lange en korte opleidingen

Opleiding: Installateur energie-managementsystemen (EMS)

De opleiding tot Installateur Energiemanagementsystemen (EMS) is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in de technologische vooruitgang binnen de energiewereld en kostenbesparingen op energieverbruik voor klanten. Deze praktijkgerichte cursus richt zich op het professioneel ontwerpen, installeren en onderhouden van energiebesparende apparatuur zoals slimme thermostaten, energiezuinige verlichting en HVAC-systemen. Daarnaast leer je lokale parameters instellen, inefficiënties in het energiegebruik identificeren en slimme sturingen van HVAC-systemen toepassen. De opleiding bestaat uit 21 (avond)sessies en omvat basiskennis van energiemanagementsystemen, communicatie en oplevering met de klant, en een eindproef.

Met een slim energiemanagementsysteem kun je niet alleen energie besparen, maar ook de kosten ervan aanzienlijk terugdringen. Deze opleiding biedt een merkonafhankelijke en praktijkgerichte benadering waarbij je kant-en-klare oplossingen leert ontwerpen, installeren en inregelen. Je vergroot je marktkennis, begrijpt de toepassingsmogelijkheden van de systemen op de markt en maakt verantwoorde keuzes voor residentiële klanten. De volledige cursus beslaat 81 uren of 21 sessies, en benadrukt de toenemende vraag naar energie-efficiëntie en de groeiende markt voor slimme gebouwen.

Na het volgen van deze opleiding heb je uitgebreide kennis van regelgeving omtrent de transitie naar zero emission gebouwen, innovatieve technieken voor HVACR, en het uitvoeren van gebouwenconditietests en energiemanagementsystemen voor smart buildings. Je ontwikkelt ook communicatieve vaardigheden en organisatietalent om tijdspaden op te volgen, belangen te verdedigen en renovatiewerkzaamheden te coördineren. Deze opleiding is ideaal voor elektrotechnisch installateurs, installateurs van domotica en hernieuwbare energie, en andere professionals met een achtergrond in energiemanagementsystemen en duurzame technologieën. Schrijf je vandaag nog in en begin aan je reis naar een duurzamere toekomst.

De opleiding bestaat uit 21 (avond)sessies.

  • Basiskennis energiemanagementsystemen
  • Connectie, communicatie, sturing en monitoring van een energiemanagementsysteem
  • Communicatie en oplevering met de klant
  • Eindproef

Bekijk meer opleidingen binnen: