Regiogids Westhoek

Regiogids Westhoek

Na het voltooien van de opleiding regiogids Westhoek heb je een goede algemene kennis van wat de Westhoek te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Het landschap en de typische natuurkenmerken van de Westhoek hebben geen geheimen meer voor jou. Tenslotte zijn de troeven van de centrumsteden je goed bekend. Je […]

Regiogids kust

Regiogids kust

Toerisme en horeca zijn de grootste economische sectoren aan de Kust. Gidsen zijn een belangrijke schakel in het toeristische onthaal. De Kust blijft de populairste vakantiebestemming in België. Belangrijke evoluties zijn de invloed van het internet met alle extra mogelijkheden, alsook het feit dat medioren en ouderen zich aan de Kust nog steeds ‘jong’ willen voelen. Er […]

Regiogids Leiestreek

Regiogids Leiestreek

Een sterke gids biedt de nodige extra’s zodat de gidsbeurt onvergetelijk wordt. Dat is waar de vernieuwde gidsopleiding naar streeft! Dat is ook waar de opleiding Regiogids Leiestreek zal op inspelen!

Handboekbinder

Handboekbinder

Het handboekbinden is een zeer oud ambacht dat al in de vroege Middeleeuwen in kloosters werd beoefend. Het feit dat wij tot op de dag van vandaag nog kunnen beschikken over geschreven bronnen van vele honderden jaren oud, is mede daaraan te danken.

Meubelrestaurateur

Meubelrestaurateur

Meubelrestaurateur is een cursus op maat voor de antiekhandelaar, de meubelmaker en de restauratievakman van antieke meubelen.

Uitvaartassistent

Uitvartassistent

De opleiding is gericht tot wie zich op korte of middellange termijn als zelfstandig begrafenisondernemer wenst te vestigen.Ook medewerkers van gevestigde begrafenisondernemers kunnen de cursus volgen.

Vastgoeddeskundige

Vastgoedbediende

Als vastgoeddeskundige sta je in voor het uitvoeren van deskundige onderzoeken in de vastgoedsector. In deze steeds bewegende sector is het belangrijk dat je voldoende onderlegt bent om deze expertises correct en nauwkerig uit te voeren. Onze uitgebreide opleiding vastgoeddeskundige behandelt alle aspecten van vastgoedschattingen, plaatsbeschrijvingen en schade-expertises. Door onze praktijkgerichte aanpak krijg je de […]

Gespecialiseerd voetverzorger

Je leert verschillende voetproblemen behandelen, zoals eelt, likdoorns en ingegroeide nagels. De opleiding omvat lessen over de structuur van de voet, hygiëne en veiligheid, en het gebruik van gereedschap en producten. Je leert verschillende technieken om de gezondheid van de voeten te verbeteren en problemen te voorkomen.

Notarieel medewerker

Notarieel medewerker

Een notarieel medewerker of bediende helpt de notaris bij de voorbereiding en de afwerking van de akten. Hij /zij staat zijn mannetje in administratieve taken en heeft ook kennis van recht, documentenleer en kennis van de notariële procedures.