Zie jij ook toekomst in DATA?

Bij Syntra kijken we vooruit. We weten dat data een steeds belangrijkere rol speelt in het succes van moderne bedrijven. Daarom hebben we opleidingen ontwikkeld die jou de kennis en vaardigheden geven om futureproof te zijn. Of je nu nieuw bent in de wereld van data of je bestaande vaardigheden wilt uitbreiden, Syntra biedt jou de tools om te slagen.

WAAROM INVESTEREN IN DATA-EXPERTISE?

In een steeds digitalere wereld is data het nieuwe goud. Bedrijven die data effectief benutten, kunnen betere beslissingen nemen, hun efficiëntie verhogen en concurrerend blijven. Het hebben van medewerkers die gespecialiseerd zijn in datamanagement en -analyse is cruciaal om deze voordelen te benutten.

  • Neem betere strategische en operationele beslissingen op basis van data
  • Optimaliseer processen en verhoog de productiviteit door datagedreven inzichten
  • Gebruik data-analyse om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen
  • Behoud een concurrentievoordeel door data effectief te gebruiken in je bedrijfsstrategie

VERSCHILLENDE TOEGEPASTE OPLEIDINGEN BIJ SYNTRA: STARTEN MET DATA

Om ervoor te zorgen dat er voldoende data-profielen op de arbeidsmarkt zijn voor bedrijven, ontwikkelde Syntra verschillende data-opleidingen:

Basis: Data Steward

Één van onze nieuwste en meest toegankelijke opleidingen is die van ‘data steward’. Een data steward zorgt ervoor dat de data binnen een organisatie goed beheerd en veilig verwerkt wordt. Vergelijk het met een steward op een vliegtuig: je begeleidt de instroom van data, bewaakt de kwaliteit, en zorgt ervoor dat alles volgens de regels verloopt. Dit maakt je de schakel tussen data en de business, en helpt organisaties beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Data stewards spelen een cruciale rol in het waarborgen van de datakwaliteit en naleving van regelgeving. Ze zorgen ervoor dat data consistent, nauwkeurig en betrouwbaar is, wat essentieel is voor een efficiënte bedrijfsvoering. Voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) biedt een data steward de mogelijkheid om datamanagement te professionaliseren zonder de noodzaak van extra werkkrachten

Basis: PYTHON DATA DEVELOPER

Programmeerkennis is cruciaal voor het verwerken van grote hoeveelheden data. Deze Python-basisopleiding richt zich specifiek op databeheer en verwerking, waardoor je direct een voorsprong krijgt voor toekomstige data-gerelateerde banen en opleidingen. Je kunt beginnen met weinig tot geen programmeerervaring.

In deze cursus behandelen we de essentiële onderdelen. Je leert de basisprincipes en duikt meteen in dataspecifieke tools zoals Numpy en Pandas. Python Data Developer is ook meteen de basis voor gespecialiseerde cursussen zoals Data Scientist

Basis: DATA ANALIST

Een van de belangrijkste ICT-vaardigheden voor je carrière is data-analyse. Veel bedrijven beschikken over intern gestructureerde data, zoals financiële gegevens, verkoopcijfers en marketinganalyses. Als Data Analist ben je de schakel binnen het bedrijf tussen IT (waar data technisch in databases wordt opgeslagen) en de business (die de juiste cijfers in overzichtelijke grafieken wil zien, gekoppeld aan de KPI’s van het bedrijf). Data kunnen capteren, ordenen en visualiseren maakt van Data Analist een onmisbare basisopleiding.

EXPERT DATA-OPLEIDINGEN BIJ SYNTRA

Heb je al ervaring met (big) data en programmeren of heb je al minstens een basisopleiding zoals hierboven gedaan? Dan kan je kiezen voor de gevorderde data-opleidingen. Zoals alle Syntra-opleidingen worden deze ook to-the point samengesteld en gedoceerd door vakexperten actief in het IT-landschap, gericht op directe toepassing in je job. Let wel: toelatingsvoorwaarden zijn van toepassing en een flinke portie zelfstandig leervermogen is noodzakelijk.

EXPERT: DATA SCIENTIST

Als Data Scientist verzamel en verwerk je data, voer je statistische analyses uit, genereer je datavisualisaties en modelleer je voorspellingen. Je maakt gebruik van tools zoals Python (NumPy en Pandas).  Je leert verschillende analyse- en leermodellen toepassen en werkt met machine learning. Daarnaast ontwikkel je je soft skills, aangezien communicatie en teamwork cruciaal zijn.

Nieuw: Python voor Data. Programmeerkennis is cruciaal voor dataverwerking op grote schaal. Vanaf het cursusjaar ’24-’25 is ons data-opleidingsaanbod modulair opgebouwd. Je eerste jaar als Data Scientist bestaat uit een beknopte, doelgerichte Python-basisopleiding, specifiek gericht op databeheer en verwerking. Extra voordeel: je behaalt direct een eerste certificaat als Python Data Developer.

EXPERT: MLOPS Engineer

MLOps engineers zijn verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van de machine learning-modellen die bedrijven gebruiken. Ze zorgen ervoor dat modellen efficiënt en effectief werken en voortdurend worden verbeterd. MLOps engineers zijn essentieel voor het succes van AI-projecten.

Beheers de kracht van Linux, word een expert in machine learning, Docker en Kubernetes, en verbeter je workflow met ML CI/CD. Leer modellen te implementeren op diverse cloudplatformen, optimaliseer de prestaties met performance monitoring.

Deze opleiding is ideaal voor IT-professionals die hun carrière in AI willen versnellen, data scientists die meer willen leren over MLOps, en software engineers die ML-modellen in productie willen brengen.